Danseundervisning salsa for par

Salsa Dans For Par

Dans i Roskilde

Salsa med Maykel og Elena

I cubansk salsa roterer man rundt i en cirkulær bevægelse mens parret danser med små trin, figurer og drejninger. 

Undervejs i dansen gives der slip på partneren i kortere sekvenser hvor der derved bliver fokuseret på solo-dans med flotte armbevægelser, lækre hofterul og en masse fodarbejde. 

Kommunikationen mellem parret er vigtigt under hele dansen, derfor vil der være plads til en øjenkontakt, smil og grin.

Hvad er salsa?

Salsa er en latinamerikansk dans, som har sin oprindelse i Cuba, Columbia og Puerto Rico. Navnet betyder direkte oversat sovs, og stilen dækker i bund og grund også over et mix af forskellige stilarter, der er sat sammen til det, vi i dag kender som pardansen salsa. 

Salsa er en energisk, glad, rytmisk, sjov og alsidig dans, der både kan være hurtig, hårdtslående og dynamisk, eller smooth og lækker alt efter musikgenre og stilart. Indenfor salsa findes der nemlig forskellige stilarter – de to største stilarter er X-body og cubansk (casino). 

For begge stilarter gælder det, at deres dansetekniske fundament er den cubanske dans son og deres bevægelsesmæssige (kropslige) fundament er den cubanske rumba, som begge stammer fra Cuba.

Cubansk salsa tager udgangspunkt i de kulturelle rytmer fra Cuba, såsom Son, Mambo, Chachacha og Guaguanco.

I Casa Bailar underviser vi pt. kun i den Cubanske version af dansen.

Om Maykel

Født i 1991. Maykel er dansk danser, koreograf, musiker og DJ med rødder i Argentina og Nicaragua. Hans stil er inspireret af sensuelle Bachata, påvirket af forskellige genrer som R’n’B, Hip Hop og Modern Street Dance. 

Han har arbejdet som danseinstruktør på flere danseskoler. Udover i Casa Bailar underviser han også hos Salsabine i København. 

Indenfor de senest par år har Maykel undervist på flere festivaler herunder kan der blandt andet nævnes CPH Bachata Boozt Festival 2018 & 2019 (Danmark), Open Blues 2018 (Polen), A’dam Bachata Festival 2019 (Holland). 

Derudover har Maykel deltaget i flere dansekonkurrencer og har blandt andet vundet den Latinamerikansk Dansefestival 2019 (Danmark) og fået en 2. plads i Toulouse Social Dance Competition 2019 (Frankrig) mm.

Lær salsa dans med Maykel og Elena
Danseundervisning Salsa For Par Elena

Om Elena

Født i 1994. Elena er en alsidig danser, der begyndte at danse jazz og moderne dans med 6 år, skiftede så til Salsa og Caribiske danse, da hun var 18 år.

Hun er blevet trænet i Italien af den berømte Sergio Larrinaga, hvor hun lærte afrocubanske danse og selvfølgelig Subansk Salsa. Hun begyndte at undervise i Danmark for 2 ½ år siden. 

Elena’s danse-CV inkluderer: Cubansk Salsa, Son, Afro-cubansk, Jazz, moderne, Ballet, dans på høje hæle, Moderne og Reggaeton, og hun elsker at fortsætte med at lære forskellige ny stilarter.

Elena er overbevist om, at en god danser har brug for at træne og prøve mange forskellige typer for danse for at opnå komplet viden og skabe sin egen stil.

På dette salsahold arbejder individuelt og parvis. Det er vigtigt at forstå basistrinene for at kunne følge hinanden i bevægelserne. Der vil blive kigget på grundlæggende drejninger, føringsteknikker, hvordan modtages og sendes der signaler mellem paret.
Da salsa er en unik dans der binder folk sammen på tværs af verden, har du nu muligheden for at lære denne smukke og kulturelle dans. Du vil hurtigt mærke hvor socialt anlagt dansen er, og hvordan du kan anvende de lærte danseteknikker på ethvert dansegulv verden over.

For at være med på dette hold, skal du allerede have været igennem et begynderkursus enten hos os eller andetsteds. Der vil fokuseres på at opnå en mere flydende dans ved at inkorporere musikkens mange elementer og der vil lyttes mere til musikkens opbygning og base. Derfor vil du blive introduceret til klassisk cubansk son og guaguanco rytmen.
På dette niveau vil figurerne blive uddybet endnu mere med plads til ekstra stylinger for både mænd og kvinder. Drejningerne og teknikkerne vil udvikles til at blive en tand mere udfordrende.

Pris

800 kr. pr. person for 8 gange (100 kr. pr. gang). Tegn evt medlemskab, så sikrer du dig 10% rabat på vores dansehold, workshops, fester og udvalgte events.

Tidspunkt

Undervisningsdage

8 x torsdage fra slut februar/start marts 2021
OBS: Ingen undervisning i uge 8. Og der er kun 9 pladser på holdet.

Vedr. tilmelding

Tilmeldingen er bindene.
Vi forbeholder os retten til at aflyse, hvis vi har for få tilmeldinger. Pengene vil i så fald blive betalt tilbage.

Gratis parkering

Lokation

Industrivej 44C, 4000 Roskilde. Vi danser i den store sal.