Holdtyper og stilarter

Her på siden finder du info om alle vores holdtyper/stilarter. De fleste holdtyper/stilarter har vi fast på programmet.
Enkelte holdtyper/stilarter tilbyder vi ind i mellem. 

Vil du direkte til tilmelding, så klik på knappen herunder.

Salsaundervisning i Casa Bailar

I Casa Bailar danser vi cubansk salsa, hvor man danser rundt i cirkulær bevægelse, mens parret danser med små trin, figurer og laver drejninger. 
Undervejs i dansen slipper leader ofte follower i kortere sekvenser. I disse sekvenser bliver der fokuseret på solo-dans med flotte armbevægelser, lækre hofterul og en masse fodarbejde. 

I salsaundervisningen hos os lægger vi stor vægt på kommunikationen mellem parret. Kommunikationen under dansen er vigtig, derfor skal der være plads til øjenkontakt, smil, grin og danseflirt.

Vores salsundervisning varetages af erfarne danseinstruktører, som sørger for at du får grundige instruktioner uanset hvilket niveau/hold du vælger. 
Vi har salsaundervisning for både voksne og unge under 25 år. 

Om salsa

Salsa er en latinamerikansk dans, som har sin oprindelse i Cuba, Columbia og Puerto Rico. Navnet betyder direkte oversat sovs, og stilen dækker i bund og grund også over et mix af forskellige stilarter, der er sat sammen til det, vi i dag kender som pardansen salsa. 

Salsa er en energisk, glad, rytmisk, sjov og alsidig dans, der både kan være hurtig, hårdtslående og dynamisk, eller smooth og lækker alt efter musikgenre og stilart. Indenfor salsa findes der nemlig forskellige stilarter – de to største stilarter er X-body og cubansk (casino). 

For begge stilarter gælder det, at deres dansetekniske fundament er den cubanske dans son og deres bevægelsesmæssige (kropslige) fundament er den cubanske rumba, som begge stammer fra Cuba.

Cubansk salsa tager udgangspunkt i de kulturelle rytmer fra Cuba, såsom Son, Mambo, Chachacha og Guaguanco.

Bachataundervisning i Casa Bailar

Kom og vær med, når Casa Bailar fylder Roskilde med lækre caribiske bachata-rytmer.

I Casa Bailar danser vi pt. primært bachata fusion, men der indgår også bodyrolls.

Undervejs i bachataundervisningen gennemgår vi dansetrin og variationer, så du bliver klar til at begå dig på det sociale dansegulv. 

Vi har altid to instruktører til vores bachataundervisning og alle vores hold er små, således er der er god tid til at arbejde med musikalitet, moves og føringsteknik. 

Vi har bachataundervisning på flere niveauer, fra begynder til øvet.

Vores erfarne instruktører sørger for at du får udfordringer uanset hvilket hold/niveau du vælger. De kommer altid rundt og guider dig, eller danser med dig, således at du får mest ud af vores bachataundervisning.

Vi har hold for både voksne og unge under 25 år.

Om bachata

Bachata er en rytmisk pardans med bløde bevægelser, som er blevet utrolig populær i Danmark indenfor de seneste 10 år.
Dansen stammer oprindelig fra den Dominikanske Republik. I vesten har man dog med tiden udviklet sin egen stil – bachata sensual og bachata fusion.

Bachata kendetegnes generelt ved mere stille musik end f.eks. salsa. Bachata fusion/-sensual er som oftest mere romantisk, nærværende og sensuel.

Der danses både i åben position, men man kommer tit også meget tæt på sin partner, hvor mange oplever, at de går i en form for dansesymbiose med hinanden.

I Casa Bailar danser vi pt. primært bachata fusion. 

Kizombaundervisning i Casa Bailar

I øjeblikket tilbyder vi ikke faste fast kizombaundervisning.
Men vi har jævnligt workshops og minihold. 

I dette år har vi netop tilbudt et minhold med 4 gange kizombaundervisning, nemlig kizomba fusion, som er helt nyt i Danmark. 

Er du interesseret i kizombaundervisning, så gør vi det nu igen

Tilmeld kizombaundervisning her

Få nyheder om kizombaundervisning og vores andre tilbud direkte i din mailboks. 

Tilmeld nyhedsbrev her

Vi sender ca. 5 – 6 nyhedsmails hver måned. Du kan hurtigt afmelde dig, hvis indholdet ikke interesserer dig mere. 

Om kizomba og urbankiz

Hvad er kizomba og urbankiz?

Kizomba er en skøn og rolig dans. Den opstod i mødet imellem musik fra de Portugisisktalende lande i Afrika (Angola, Kap Verde, Mozambique og Guinea Bissau) og den caribisk zouk. Stilen er grounded, elegant og rytmisk.

Urbankiz opstod i Europa – særligt i Paris – da kizombamusikken begyndte at få en mere “vestlig” klang og derved kaldte på et andet udtryk fra danserne. Stilen hentede inspiration fra blandt andet hip hop/street dans og tango. Urbankiz danses knap så tæt og her arbejdes mere med linjer og rette vinkler modsat kizombaen der oftest danses i en tæt fatning og cirkulært.

Hvis du er ny i par-dans er kizomba/urban kiz et godt sted at starte, da mange af grundtrinnene er simple og tempoet ikke så højt.

Hvis du allerede er erfaren på det sociale dansegulve, men gerne vil inspireres kan samspillet imellem fører og følger, kreativiteten og personligheden i kizomba og urbankiz måske være noget for dig! Derudover vil spontaniteten i dansen gøre dig en bedre all-round social danser, da vi ikke er bundet af et grundtrin – alt og intet kan ske, ved hvert eneste skridt.


 

Polefitness i Casa Bailar studio

Vi har undervisning i polefitness flere gange om ugen på flere forskellige niveauer og med forskellige temaer. Vores intruktører er erfarne og guider dig hele vejen om du er nybegynder eller øvet.

Vi har stretch hold, heels dance, twerk m.m.

Læs meget mere på vores poleside ved at klikke på knappen herunder. Her kan du også få info om tilmelding og priser.

Du kan også få en prøvetime hos os.

 

K-pop dans i Casa Bailar

Som de allerførste i Roskilde tilbyder vi K-pop-dans som hold. Så elsker du K-pop, og har du lyst til at lære de hotteste dance moves, så er dette hold lige noget for dig.
Vores danselærer Nadia vil lære dig de grundlæggende dansetrin, så du kan danse med til dine yndlingsdansevideoer på Youtube.
Holdet er for børn mellem 13-18 år, som har lyst til at have det sjovt og danse til den musik de elsker allermest.

Du skal blot brænde for til at bevæge til musik af blandt andet fra BTS, STRAYKIDS, BLACK PINK, TWICE, EXO og mange flere.
Som sæsonafslutning laver vores helt egne dansevideoer, som I kan tage med hjem og dele med venner og familien.

Man behøver ikke have noget danseerfaring for at være med, blot lyst til at danse!

Vores hold er for børn og unge mellem: 13-18 år.

Hvad er K-pop dans?

I K-pop er der er faktisk musik for alle, fordi det er en blanding af popmusik, som navnet indikerer, men man kan også finde R&B, funk, rap, soul, hiphop, jazz og meget mere.
Samtidigt ændrer stilen sig også i takt med at musikken ændres i verdenen, så er der hele tiden noget for enhver smag.
Oprindeligt stammer K-pop (Korean pop) fra Sydkorea, men bølgen af musikband og dans har også ramt resten af kloden.

Ligesom musikken er dansen påvirket af mange forskellige stilarter og genrer fra hele verden, såsom hiphop, R&B, funk, house, reggae oven i sine traditionelle koreanske musik- og danserødder.

MGP - dans i Casa Bailar

Er dit barn vild med MGP?
Så er dette hold et helt sikkert hit. 
Vi kombinerer rytme, musik og masser af sjov for at skabe en energisk og inspirerende danseoplevelse.
Nybegynder eller erfaren danser? Vores hold er det perfekte sted for dit barn at udforske deres kreativitet på dansegulvet gennem bevægelse til musik fra MGP.

Vores dygtige undervisere sørger for, at alle føler sig velkomne og støttet, mens dit barn lærer nye trin og opdager glæden ved at danse.
Kom med og lad os danse sammen!

Danseerfaring er ikke nødvendigt for at være med, blot lysten til at danse!

Alder: Fra ca. 4. 

Girly hip hop i Casa Bailar

På holdet kan piger udtrykke deres egen stil, attitude og styrke gennem Hip Hop dans. Vores underviser lægger alt sin energi i at skabe skabe en sjov og støttende atmosfære, hvor pigerne kan udforske deres potentiale og udvikle deres færdigheder.

Uanset om du er ny til Hip Hop eller allerede har erfaring, er du velkommen til at prøve kræfter af i det nye Girly Hip Hop univers.

Dans og rytmisk bevægelse i Casa Bailar i Roskilde

– i samarbejde med SpecialSport.dk

I samarbejde med SpecialSport.dk tilbyder Casa Bailar dans og rytmisk bevægelse for børn med særlige behov.
Her vil vi give børnene en susccesoplevelse med at være en del af et hold, hvor vi er aktive og danser sammen.

Holdet har fokus på dans og rytmiske bevægelser og er for børn, som har særlige behov, det kunne fx være autisme, ADHD eller angst.

For at det bliver en rar oplevelse at være en del af holdet, er der plads til max. 6 deltagere.
Der vil der være  masser af tid og plads til læring og øvelse, samt til at skabe nye venskaber.

Så elsker dit barn dans og har lyst til at bevæge sig til musik og sang, så er holdet lige noget for dig og dit barn.

Hvad er SpecialSport?

Vi samarbejder med SpecialSport.dk. En forening, der støtter familier med børn, som på den ene eller anden måde har nogle særlige behov. SpecialSport.dk støtter børnene i at få nogle succesoplevelser og en følelse af at være en del af foreningslivet. 

Kids aerial hoop og akrobatik i Casa Bailar

Elsker du gymnastik, og vil du gerne prøve noget akrobatik, som du kender det fra cirkus, så vær med, når vi har vores KIDS hoops- & akrobatikhold fra 6 – 12 år. 

Du får styrket motorikken og balancen samtidig med, at du har det sjovt. På begge vores hold træner vi i hoops og arbejder med smidighed.

Alle vores hold er små, så der masser af tid til indlæring og øvelse.

Hos os kører vi med 8 -12 ugers forløb, hvor du går på hold med de samme hver gang. Det giver trygge og afslappede rammer, og instruktøren kan bedre sammensætte en træning, der passer til dine og holdkammeraternes behov. Samtidig er der også chance for, at du får en ny ven/veninde at træne sammen med.

Hvad er aerial hoop

Hoops er store hulahopringe af metal, der hænger fra loftet.
Her kan du lære at udføre en masse flotte øvelser og figurer, der aktiverer hele kroppen.

Rytmik og dans 0 - 4 år

Hvorfor komme til rytmik og dans hos os?

På holdet “Rytmik og dans 0 – 4 år” skaber vi et rum for børnene, som er helt unikt og hvor det handler om børnenes forhold til musik, dans og glæde, samtidig med I får en helt særlig oplevelse i fællesskab med jeres barn.
Kom og vær med og få en unik oplevelse med dit barn, som binder jer tættere sammen.

Rytmik og dans kombinerer musik, dans og pædagogiske værktøjer i en ca. 45-minutters time, med en masse læring og sjov. Vi synger, danser og spiller på instrumenter.  
Vi har 45 min. rytmik og dans og efterfølgende vil der mulighed for en kop kaffe og saft til børnene i vores lounge.

Hvad er rytmik og dans 0 - 4?

Rytmik og dans holdet er sang, dans og leg for børn i 0 – 4 års alderen og deres forældre/bedsteforældre. Musik og bevægelse bruges til at fremme kognitiv-, social-, følelsesmæssig- og motorisk- udvikling, alt sammen maskeret på en sjov og legende facon. 
Rytmik og dans er perfekt til børn i alderen 0- 4 år og deres voksne, der ønsker at have det sjovt og knytte et ekstra bånd med jeres børn.

Latindance mix i Casa Bailar

Latin dance mix på klippekort

Vi danser salsa, bachata, merengue m.m. 

Vi arbejder med forskellige grundtrin, øver drejninger, får smukke arme på vores bevægelser og arbejder med kropsbevægelser, som f.eks. body-rolls.

Latindance mix er ikke et hardcore dansehold. Fokus i holdet latin dance mix er dansen, musikken og koreografier til musikken, som vi bygger langsomt op fra gang til gang.

Som i zumba er det primært solodance, men ind i mellem afprøver vi hvordan de forskellige trin kan bruges i pardans.

Om latindance mix med Mia

Mias latindance hold bygger næsten udelukkende på latinamerikansk musik, så vi danser til salsa, merengue, bachata, reggaeton og cumbia.
Ind i mellem får vi et flash tilbage til 70, 80 eller 90’erne.

Stemningen til Mia’s zumbatimer er uhøjtidelig og humørfyldt. Mia bestræber sig på at du får rørt både krop og lattermuskler.

Hold ude og inde:
I sommerhalvåret har vi både indendørs- og udendørshold  og gennem dansen holder vi os helt sikkert varme. Vi har et brag af en dansefest hver gang. 

Niveau:
Åbent niveau. 

Latindance med Mia

Latindance fun i Casa Bailar

Latin Dance Fun for børn & voksne – eller hele familien?

Er du og dit barn eller barnebarn vilde med dans, så er dette latindance hold fyldt med sjov dans.
Latin Dance Fun er dans for børn & voksne 6- 100 år til latinamerikansk  musik. Vi danser trin fra cubaton og reggaeton, merenque m.m.

 

Reggaeton

Fra foråret 2024 tilbyder vi reggaeton i Casa Bailar. Vi har hold for dig der er mellem 13 – 17 år og hold for dig over 18 år.

Reggaeton hold vil have en fusion af stilarterne reggaeton, dembow eller cubaton. Tempoet på reggaeton holdene er højt og energisk og du kommer helt sikkert til at svede. 

Om reggaeton, dembow, cubaton

Reggaeton opstod i slutningen af 1990’erne i Puerto Rico, det er en levende dansestil dybt påvirket af latinamerikansk, caribisk og hiphopmusik. Reggaeton er kendt for sin sjove, sexede og frisindede stemning og er blevet enormt populær. Det involverer hovedsageligt kropsbevægelse og isolationer samt grundlæggende fodarbejde.

Dembow er en urban stil, som er meget populær i Den Dominikanske Republik. Det karakteristiske ved stilen er dens rytme, der minder om reggaeton og dancehall musik, men med en mere konstant og hurtigere rytme.
Dansestilen er kendetegnet ved hurtigt fodarbejde.

Cubaton kommer af ordene “Cuba” og “reggaeton”.
CUBATON er reggaeton “a lo cubano” (altså som cubaneren gør det) og det opstod i begyndelsen af 90’erne. Det er en blanding af reggae, dancehall, hispanic hip hop, rap og european club musik, påvirket af cubanske rytmer og kultur, med intense beats, tekster og vokal.
Det er en spændende, lidenskabelig og energisk dansestil fra Cuba, der involverer kropsbevægelse samt grundlæggende fodarbejde, nogle gange kombineret med nogle cubanske salsabevægelser og grundlæggende trin.

Yoga hos Casa Bailar - Drop-in

Yoga på klippekort

Vi har flere forskellige yogahold fordelt over flere formiddage om ugen.  
Øvelserne er primært taget fra hathayoga. Ind i mellem har vi også yogahold med yinyoga.

Der tages altid hensyn til jeres kroppe og bevægelighed. Jeg guider dig ind i øvelserne og giver også gerne alternative øvelser, hvis du har dårlige knæ eller ryg m.m. 

Det er dog altid vigtigt, at du lytter til din egen krop i øvelserne.

Vores yogahold kører over 55 – 60 min og derefter slutter vi af med ca. 15 min. meditativ mindfulness, hvor vi slapper af med lukkede øjne og lukker hverdagen ude.

Om klippekort: Når du køber et klippekort til yoga kan du også bruge det til vores andre formiddagshold (formiddagshold)

Kunne du tænke dig at være med til et af vores events?
Tjek vores eventkalender

FAQ - om events

Har alle events noget med musik og dans at gøre?

Ikke alle vores events har med musik og dans at gøre. Men der vil være workshops, hvor der er fokus på musik og dans, eller hvor musik og dans er et krydderi. Men der vil også være events med solo og partner dans. Tjek vores eventkalender for at se nærmere beskrivelse af de enkelte begivenheder. 

Skal man have egen partner med til jeres events?

Nej, man skal ikke nødvendigvis have en partner med til vores events. Hvis der er events, der kræver en partner, så hjælper vi gerne med at finde én – uanset, om man danser herre (leader) eller dame (follower). Vi kan ikke lovet noget, men vi gør en ærlig indsats for at hjælpe dem, der gerne vil deltage

Hvad koster det, hvordan betaler jeg og hvordan tilmeldes jeg?

Vores events kan købes i shoppen her på siden. Der kan også være drop-in arrangementer, hvor man kan betale via mobilpay eller kontant. I vores eventkalender eller på Facebook finder du flere info omkring køb af billet eller betaling til events. Priserne er meget forskellige og er afhængige af tid, sted eller type af arrangement.

Salsaundervisning
I Casa Bailar danser vi cubansk salsa, hvor man danser rundt i cirkulær bevægelse, mens parret danser med små trin, figurer og laver drejninger. Undervejs i dansen slipper leader ofte follower i kortere sekvenser. I disse sekvenser bliver der fokuseret på solo-dans med flotte armbevægelser, lækre hofterul og en masse fodarbejde. Hos os lægger vi vægt på kommunikationen mellem parret. Den er vigtig under for dansen, derfor skal der være plads til øjenkontakt, smil og grin.Vi har hold for både voksne og unge under 25 år.
Se hold
Bachataundervisning
Kom og vær med, når Casa Bailar fylder Roskilde med lækre caribiske rytmer. Vi har hold på flere niveauer, fra begynder til øvet. Vi gennemgår dansetrin og variationer, så du bliver klar til at begå dig på det sociale dansegulv.I Casa Bailar danser vi pt. primært bachata fusion, men der indgår også bodyrolls.Casa Bailar og vores instruktører sørger for god musik og en grundig indføring i dansen, alle vores hold er små, således er der er god tid til at arbejde med musikalitet, moves og føringsteknik.Vi har hold for både voksne og unge under 25 år.
se hold
Kizombaundervisning
I øjeblikket tilbyder vi ikke faste faste kizombahold. Men vi har jævnligt workshops og minihold. I februar har vi netop tilbudt 4 gange kizomba fusion, som er helt nyt i Danmark. Vi vender tilbage med flere lignende tilbud. Vi gør det igen tilmeld herFå nyheder direkte i din mailboks. Tilmeld nyhedsbrev herVi sender ca. 5 - 6 nyhedsmails hver måned. Du kan hurtigt afmelde dig, hvis indholdet ikke interesserer dig mere. 
Klik her
Previous slide
Next slide

Gratis Måned!!

PRØV POLEFITNESS GRATIS 

Tilmeld dig i maj måned

Og træn gratis i maj eller juni

Casa Bailar - Polefitness