Danseundervisning Kizomba

Kizomba For Par

Dans i Roskilde

Kizomba med Tobias og Lisbeth

Du kan lære pardansen kizomba, uanset om du er begynder eller velbevandret inden for pardans. Kom og vær med når Casa Bailar fylder Roskilde med inciterende, Kizomba-rytmer og forførende bevægelser under ledelse af Tobias Trier og Lisbeth Roug.

Vi gennemgår grundlæggende dansetrin og variationer, så du bliver fortrolig med at kunne danse kizomba ved sociale begivenheder. Tobias sørger for god musik på anlægget. Han varetager sammen Lisbeth en grundig indføring i dansen.

Under forløbet vil du bliver introduceret til forskellige stilarter inden for kizomba såsom Semba, Urban Kiz, Tarraxa og Douceur. Tilmeld dig med eller uden dansepartner. Casa Bailar vil efterstræbe at der er ligevægt mellem førere og følgere.

Hvad er Kizomba? 

En skøn og rolig pardans, som er opstået i mødet mellem caribisk zouk-musik og dans og musik fra de portugisisktalende lande i Afrika – Angola, Cap Verde, Mozambique og Guinea Bissau. dansestilen er en tæt, elegant og rytmisk dans.

Hvis du er novice inden for pardans er denne dansestil et godt sted at starte, da de grundlæggende trin er simple og rolige. Er du allerede fortrolig med pardans men savner ny inspiration i form af en kropsnær, behagelig dans med nuanceret kommunikation mellem fører og følger og plads til personlighed og spontanitet, så er Kizomba også noget for dig.

Nogle beskriver Kizomba som afrikansk tango, fordi dansen er improviseret og baseret på gå-trin og kan skifte mellem forskellige tempi og pauser. Kizomba er også beslægtet med Salsa og Bachata, fordi dansen er social, festlig og stærkt baseret på rytme. Men sammenlignet med Salsa og Bachata er Kizomba mere afrikansk og jordnær i sin natur.

I undervisningen gennemgås grundtrin og variationer og principperne bag at føre og følge. 

Tobias

Født 1973. Opvokset i København. Uddannet almen musiklærer på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Certificeret instruktør i Kizomba ved ALC Dance Company i 2017. Har dyrket pardans siden 90’erne ved siden af karrieren som sanger, musiker og komponist. 

Tobias har også studeret traditionel musik og dans i Ghana og på Cuba og han i øvrigt baggrund som professionel musiker kommer til udtryk i arbejdet med rytmeforståelse, periodefornemmelse og musikkens dynamik.

Casa Bailar Kizomba danselærer
Casa Bailar Kizomba danselærer Lisbet

Om Lisbeth

Født 1973. Arbejder til dagligt som bankrådgiver og underviser. Har danset salsa og bachata siden 2015, og har de sidste 2 1/2 år kastet kærligheden på Kizombaens rytmer. 

Det seneste år yderligere som flittig deltager ved kizomba-festivaller i Europa med dets mange workshops. Hun har desuden et stort kendskab til syd-europæisk kultur.

Vi danser til retro kizomba-musik. Vi lærer grundtrin og basale vendinger og bliver bekendt med dansefatningen; vores “ramme”. Vi fokuserer på at lære at føre og følge. Vi bliver fortrolig med musikkens puls og placerer vores trin herefter. Vi lærer at kunne tilpasse vores bevægelser til forskellige dansepartnere. Vi lærer variationerne Womens Saida, Mens Saida, Left Estrella, Women m/åben, Contra-Tempo-Turn, Højredrejning med mere. Vi lærer at åbne op og gå ind og ud ad promenade. Vi lærer, hvordan førerens intentioner bedst kommunikeres og modtages af følgeren. Vi eliminerer støj og uvaner fra andre danse og frigør mest mulig energi og opmærksomhed til dansens særlige bevægelsesunivers. Vi tager også hul på den livlige Semba som er Kizombaens moder og som har færre stop-trin. Vi indøver karakteristiske semba-trin som har mere fremdrift og udadvendthed end Kizomba, heriblandt bevægelsen retrocesso og Corridinho – også kaldet rundt på 8. Vi tager også hul på Urban kiz som er moderne og elektronisk i sit udtryk og hvor vi introducere halve trin og blokader Efter et forløb på begynderniveau er vi rustet til at begå os på det sociale dansegulv på egen hånd og har styr på en fundamental vifte af bevægelser. Og kan med få midler danse Kizomba på en musikalsk, naturlig og berigende måde.

Vi fortsætter med at lære flere grundlæggende variationer og vedligeholder den af vifte af bevægelser vi har lært på Beginner. Vi arbejder videre med at styrke kommunikation mellem fører og følger. Vores kropsholdning bliver justeret. Vi laver en øvelse ved navn Tordenkile som styrker forståelsen af musikkens puls og perioder. Inden for traditionel kizomba lærer vi variationerne Right Estrella, Saida Rotacao og cruzamento. Inden for genren Semba lærer vi variationerne virgula og Escada. Vi lærer flere variationer i Urban Kiz som kræver større grad af parathed og kropslig opmærksomhed, herunder nogle variationer kaldet Pasadas, Svingdøren og Benskub. Vi indlærer bevægelser som kan bruges til at afslutte en dans på en flot maner. Når vi har gennemført et forløb på Improver-niveau er vi blevet yderlige trygge ved musikken rytme og hari styr på et stort repertoire af grundlæggende variationer som gør os i stand til danse varieret og opfindsomt.

Vi lærer raffinerede variationer som kræver erfaring med Kizomba. Vi indøver bevægelser, hvor føreren løfter følgerens ben. Vi arbejder med variationer som veksler mellem de 3 tempo-lag: gå-tempo, halv-tempo og dobbelt-tempo. Vi introducerer pivot, benkrog og slides. Vi introducerer en ny måde at føre på kaldet shadow-legs og lærer forskellige måder at skifte mellem shadow-legs og mirror-legs. Vi styrker vores evne til at kunne kommunikere og opfatte nuancer i samspillet mellem den, der fører og følger. Inden for genren Semba lærer vi variationer med hurtige drejninger. Vi raffinerer vores bevægelser i Urban Kiz. Vi lærer variationer som gør brug af hele kroppens linjer til en mere helstøbt og smuk dans. Når vi har gennemført Kizomba-forløbet på intermediate niveau, behersker vi et stort alfabet af detaljer inden Kizomba; både dem som Kizomba har tilfælles med andre danse, og dem som er unikke for Kizomba og de sub-genrer, som den indeholder.

Pris

700 kr. pr. person for 7 gange (100 kr. pr. gang). Tegn evt medlemskab, så sikrer du dig 10% rabat på vores dansehold, workshops, fester og udvalgte events.

Tidspunkt

Undervisningsdage

8 x mandage fra slut februar/start marts 2021 
OBS: Ingen undervisning i uge 8. Og der er kun 9 pladser på holdet.

Vedr. tilmelding

Tilmeldingen er bindene.
Vi forbeholder os retten til at aflyse, hvis vi har for få tilmeldinger. Pengene vil i så fald blive betalt tilbage.

Gratis parkering

Lokation

Industrivej 44C, 4000 Roskilde. Vi danser i den lille sal.