Danseundervisning kizomba

Lær at danse kizomba

Kizomba i Roskilde

Kizomba i Casa Bailar

Urbankiz er en spændende dans i familie med den angolanske kizomba; en tæt pardans hvor connection mellem fører, følger og musikken er i højsædet.
I urbankiz fokusere vi desuden også på udtryk og kreativitet. Urbankiz er for alle, også selvom du aldrig har prøvet par-/dans før.

På vores begynderhold starter vi helt fra bunden. Så kom og dans med os, når vi fylder Casa’en rytmerne fra kizomba og urbankiz..
I løbet af sæsonen vil du blive introduceret for forskellige stilarter indenfor kizomba, såsom urban kiz, tarraxa og douceur. Vi vil arbejde på at få en god forståelse for de forskellige basis-trin og kombinationer, så du nemt kan begå dig på det sociale dansegulv.

Tilmeld dig med eller uden dansepartner – Casa Bailar skal nok sørge for en god balance mellem fører og følgere på holdet, når vi tager dig med ind i kizombaens verden.

Hvad er Kizomba? 

Hvad er kizomba og urbankiz?

Kizomba er en skøn og rolig dans. Den opstod i mødet imellem musik fra de Portugisisktalende lande i Afrika (Angola, Kap Verde, Mozambique og Guinea Bissau) og den caribisk zouk. Stilen er grounded, elegant og rytmisk.

Urbankiz opstod i Europa – særligt i Paris – da kizombamusikken begyndte at få en mere “vestlig” klang og derved kaldte på et andet udtryk fra danserne. Stilen hentede inspiration fra blandt andet hip hop/street dans og tango. Urbankiz danses knap så tæt og her arbejdes mere med linjer og rette vinkler modsat kizombaen der oftest danses i en tæt fatning og cirkulært.

Hvis du er ny i par-dans er kizomba/urban kiz et godt sted at starte, da mange af grundtrinnene er simple og tempoet ikke så højt.

Hvis du allerede er erfaren på det sociale dansegulve, men gerne vil inspireres kan samspillet imellem fører og følger, kreativiteten og personligheden i kizomba og urbankiz måske være noget for dig! Derudover vil spontaniteten i dansen gøre dig en bedre all-round social danser, da vi ikke er bundet af et grundtrin – alt og intet kan ske, ved hvert eneste skridt.