Danseundervisning salsa

Lær at danse salsa

Salsa i Roskilde

Dans Salsa i Roskilde

I Casa Bailar danser vi cubansk salsa, hvor man danser rundt i cirkulær bevægelse, mens parret danser med små trin, figurer og laver drejninger. 

Undervejs i dansen slipper leader ofte follower i kortere sekvenser. I disse sekvenser bliver der fokuseret på solo-dans med flotte armbevægelser, lækre hofterul og en masse fodarbejde. 

Hos os lægger vi vægt på kommunikationen mellem parret. Den er vigtig under for dansen, derfor skal der være plads til øjenkontakt, smil og grin.

Hvad er salsa?

Salsa er en latinamerikansk dans, som har sin oprindelse i Cuba, Columbia og Puerto Rico. Navnet betyder direkte oversat sovs, og stilen dækker i bund og grund også over et mix af forskellige stilarter, der er sat sammen til det, vi i dag kender som pardansen salsa. 

Salsa er en energisk, glad, rytmisk, sjov og alsidig dans, der både kan være hurtig, hårdtslående og dynamisk, eller smooth og lækker alt efter musikgenre og stilart. Indenfor salsa findes der nemlig forskellige stilarter – de to største stilarter er X-body og cubansk (casino). 

For begge stilarter gælder det, at deres dansetekniske fundament er den cubanske dans son og deres bevægelsesmæssige (kropslige) fundament er den cubanske rumba, som begge stammer fra Cuba.

Cubansk salsa tager udgangspunkt i de kulturelle rytmer fra Cuba, såsom Son, Mambo, Chachacha og Guaguanco.